Hab a tortán: miért a 2 din az autós multimédia alaptervezője?

Az autós infotainment-, szórakoztató- és multimédiás rendszerekben egyértelmű vezetővé lépett elő a 2 din-es fejegység. Bár először 1986-ban vezették be és kizárólag rádiókhoz tervezték, manapság ez lett az "uniós méret" a fedélzeti multimédia egységekben.

Ennek fő oka a kompromisszummentes felhasználói élmény. A 2 din-es egység pontosan kitölti a műszerfal középső paneljét anélkül, hogy túlméretezett lenne. Így marad hely a klímavezérlőknek vagy egyéb szenzoroknak is az autóban. Tökéletesen illeszkedik tehát "a felszabadult helyre".

Ezek az egységek nem csak rádiót, hanem Bluetooth-t, USB-ket, navigációt, wifi-t, wifi hotspotot, ill. videolejátszót is tudnak. Az utasoknak külön zenei és videójátékokat biztosítanak, miközben a vezetőnél marad a teljes funkcionalitás az infotainment egységből.

Mindezek miatt a 2 din vált a vezetői elektronika alapvető egységévé, melyre aztán építhető az autó szórakoztató rendszere.
Ez biztosítja a csatlakozást a vezeték nélküli technológiákra és a telefonról történő multi-streamingre egyaránt.

Remélem ez a rövid cikk hasznos információval szolgált a 2 din-es fejegységekről! Ha pontosításokat vagy kiegészítéseket kérsz a szövegen, szívesen elkészítem a frissített változatát.
2 din az autós multimédia